Mini-SUT. Træning for børn (6-12 år)

"Mini-SUT" er Søllerød UngdomsTeams træning for mini'er (børn).

Søllerød Orienteringsklub tilbyder hver mandag fra 17:30 til 18:30 orienteringsløb for børn. Vi er 20-25 børn og lige så mange forældre. Det er ikke nødvendigt med noget udstyr udover kondisko og sportstøj, der kan tåle at komme en tur i skoven (også udenfor stierne!).

Træningen er primært fokuseret på at vænne børnene til at være i skoven og lære hinanden at kende, lege orienteringsløbs lege - og løbe lettere orienteringsløb. Helt konkret så lærer børnene kort håndtering (herunder brug af kompas) og at læse et kort. Masser af motion følger helt automatisk med i jagten på posterne! Vi tilpasser udfordringerne til børnenes niveau. Oftest starter børnene med at løbe en bane sammen med en forældre, hvorefter børnene ofte finder sammen for at løbe banen sammen - hvor forældrene efterhånden får mere en “skygge” rolle og endelig når de er trygge nok løber de sammen eller alene i skoven.

Bag træningen står Magnus Oscarsson, der er vores faste træner, sammen med en håndfuld af hjælpetrænere. Magnus og hjælpetrænerne sørger for at afvikle træningen - det kan være at forklare brug af kompas eller skygge børnene i skoven. Vi har hver gang et forældre bane tilbud på 3-4 km med mellemsvære poster så forældrene også kan få lidt motion. Det bliver oftest benyttet når barnet har lært at løbe selv eller løber sammen med et andet barn og dennes forældre eller en hjælpe træner.

Efter træningen får børnene et glas saft og en sund snack inden aftensmaden venter derhjemme. Forældrene må meget gerne bidrage ved at tage snacks med eller f.x. samle poster ind eller starte en gruppe børn.

Mødestedet for vores træning er oftes ved vores klubhus på Rudegård Stadion mellem Holtehal 1 og 2 men træningen kan også foregå i andre skoven end Rude Skov. Følg med i kalenderen her på siden. Vi ses i skoven!

Mange hilsner fra Trænerne

Kontakt: Magnus Oscarsson: tlf. 28274723. Email

Download en Mini-SUT folder

Minisut video på Youtube (Fam. Hagedorn)

Minisut video på Youtube (Ellen)

Mini-SUT Kalender

Yderligere aktiviteter

Vi laver typisk en sommer- og jule afslutning - og i løbet af året opfordrer vi børnene til at deltage i forskellige løb:

Skovcup www.skovcup.dk, der er løb for denne aldersgruppe i nordsjællandske skove. Der kommer oftest 2-300 børn og plejer at være rigtigt sjovt.

Molboløb molboloeb.dk, der er et familieløb, som Søllerød arrangerer, med spørgsmål, som foregår 10 søndage i januar-marts. Her ser vi ofte 3 generationer i skoven!

Divisionsmatch Klubben er i 1ste division primært grundet en meget fin bredde. Både børn, deres forældre kan give point til klubben denne dag. Der er ca 3 divisionsmatcher hen over et år. Det er en super fin måde at opleve hele klubben og et rigtigt stævne.