Copenhagen Exhaust Trail

Start kl: 10:00 18/06 Slut kl: 15:00 18/06

Udfordrende trailløb i Det Danske Schweiz
Søllerød Orienteringsklub takker alle løberne Copenhagen Exhaust Trail 2015 for at give den gas i  nogle af de vildeste bakker på Sjælland. Alle kom over den nedlagte skihopbakke Holtekollen i Geel Skov og ned ad skrænterne mod Mølleåen i Ravneholm-skoven - også kendt som "Det danske Schweiz".  Der var mange som blev  udfordret af de mange højdemeter og bakkespurten op af Holtekollen.
Resultatlisterne fra 2015 kan ses her   
 
RESULTATLISTER
Løbet (opdateret 21/6 2015)
Bakkespurt (opdateret 21/6 2015)
Og se billeder fra dagen her
 
Vi håber på at se jer i skoven igen til næste år.
Tilmeldingsfrist er passeret men du kan eftertilmelder sig på dagen i tidsrummet 09:00 - 09:45 
  6 km: Pris:   90,00 DKK + eftertilmeldingsgebyr: 50,00 DKK pr. deltager 
12 km: Pris: 110,00 DKK + eftertilmeldingsgebyr: 50,00 DKK pr. deltager 
21 km: Pris: 130,00 DKK + eftertilmeldingsgebyr: 50,00 DKK pr. deltager 
Læs mere og se deltagerliste her

Instruktion 

Parkering

Parkering vil være omkring vangeboskolen. Der vil være en parkeringsguide. Indkørsel til vangeboskolen sker fra krydset mellem Skodsborgvej og Vangebovej.

GPS:55.809655, 12.510431

Fra parkeringen er der ca. 300 meter til stævnepladsen, den er markeret med blå/hvide afmærkningsstrimler.

Startnumre

Der vil være udlevering af startnumre på stævnepladsen indtil 20 minutter før start. Sammen med startnumre udleveres chippen til tidtagning. Løbere bedes tjekke at chippens nummer er tilsvarende det der står på startnummeret. 

Start

10.00 - 21 km - starter fra stævnepladsen.

10.10 - 12 km - starter fra stævnepladsen.

10.40 - 6 km - Fælles afgang med den startansvarlige fra stævnepladsen kl 10.20, der følger klassen ud til start. ca. 500 m fra stævnepladsen. De skal derfor følge

 

Tidtagning - SportIdent

Man får udleveret en SportIdent-brik sammen med sit startnummer i stævnekontoret, hvis man altså ikke har sin egen. De steder der skal registreres med brikken på ruten er henholdsvis ved starten af bakkespurten i bunden af Holtekollen, slutningen af bakkespurten på toppen af Holtekollen og i mål ved stævnepladsen. Der vil være personale og skiltning af hvor der skal stemples, men det er løberens eget ansvar at stemple. Starten er fastlagt, så der skal der ikke stemples noget.

Efter målgang bliver man guidet over i resultat teltet, hvor man får aflæst sin brik og afleverer brikken, hvis man har lånt den hos arrangørerne. Hvis den ikke afleveres vil der være et erstatningsgebyr på 280 kr.


Hvordan det fungerer:

Tidtagningssystemet er Sportident. Det er lille brik, der placeres placeres på fingeren. For at registrere sig ved forskellige punkter på ruten skal man stemple/registrere de opstillede SportIdent-enheder, ved at stikke sin brik i hullet på enheden. Når enheden har registreret stemplingen, så giver den et bip og et rødt blink. Dette går normalt meget hurtigt, men det er vigtigt, at den når at blinke før man løber videre. For at sikre sig at man er fortrolig med systemet kan det klart anbefales, at man tester det af inden på en af de testenheder vi opstiller til formålet.

Billede af SI-systemet: http://ol-wiki.de/images/0/0b/SPORTident_Chip_und_Station.jpg

Bakkespurten

Bakkespurten går fra bunden til toppen af Holtekollen. Der er godt og vel fem forskellige linjer til toppen af bakken, som man selv må vælge imellem. Det er derfor væsentligt at lure hvad den hurtigste vej er, inden man løber op ad bakken.

Vær opmærksom på at man skal stemple en SI-enhed både i bunden og toppen af bakken. (Se evt. afsnittet om tidtagning)

OBS: For 21 km distancen kommer det til at være den første passage af bakkespurten der tæller i bakkespurtskonkurrencen. Enhederne skal derfor ikke stemples ved anden passage af 21 km-løberne.

Hvis man ikke har aflæst sin SI-brik inden præmieoverrækkelsen kan man ikke få præmie, selvom man er hurtigst på bakkespurten. Så det kan ikke svare sig, at gå rundt indtil man når til Holtekollen og fyre al sin energi af der.

Bakkespurten kan ses på video her:

Distancer, ruter og afmærkning

Distancer

21 km - ca. 747,5 hm

12 km - ca. 450 hm

6 km - ca. 195 hm

Afmærkning

Hele ruten er markeret med røde-hvide afmærkningsstrimler. Udover det vil der være skilte og rutevejledere alle de steder, hvor der er afkortninger og ekstra runder. Men vi anbefaler at alle kigger deres rute i gennem og er afklarede med, hvor de skal dreje fra eller lade være.

Her er kort over ruterne: 6 KM , 12 km og 21 km

Ruter

21 km - klassen skal løbe to runder i den østlige del af Ravnholm, som er det første af ruten de kommer ud på. De drejer altså fra til deres 2. omgang efter første passage af start/stævneplads. Efter 2. omgang går ruten mod Geelskov, hvor løberne vil komme til et kryds af ruten i form af Geelskov-rundens start- og slutpunkt. Løberne løber ud på runden og kommer tilbage til krydset, hvor de drejer fra til deres 2. omgang ad den samme sti som de ad på forrige omgang. Efter løbernes 2. omgang drejer de fra ad en ny sti mod Ravnholm (ikke den de kom ad fra Ravnholm) til den sidste strækning mod mål.

Kort sagt: To runder i Østravnholm, mellemstrækning til Geelskov, to runder i Geelskov, mellemstrækning mod mål.

12 km - klassen løber samme rute som 21 km - klassen, men skal kun løbe én omgang de steder hvor de 21 km - klassen skal løbe to.

6 km - klassen har en et andet startpunkt end de øvrige klasser som ligger tættere på Geelskov. Klassen skal derfor gå mod start 20 min før deres start kl. 10.20. Udover starten følger ruten de andre ruter, men den har to afkortninger i Geelskov henholdsvis ca. 500 m inde i Geelskov og første gang ved bunden af Holtekollen. Så vær opmærksom på skiltene.

Vejpassage

Alle baner passerer Skodsborgvej mellem Geelskov og Ravnholm to gange. Der vil være officials derude til at guide løberne over vejen.


Væske

Der vil både være vand og saftevand i mål, på toppen af Holtekollen lige efter bakkespurten, og ved passage af stævneplads.

6- og 12 km-klasserne passerer væskedepotet på Holtekollen en gang, hvor 21 km-klassen passerer den to gange.

6 km passere væske efter 2,5 km

12 km passere væske efter 3 km og 8,7 km

21 km passere væske efter 3 km, 6 km, 11,7 km og 17,9

Vær opmærksom på at stemple slut-bakkespurt-enheden, før du drikker vand. (kun ved første passage for 21 km-klassen)


Udgåelse

Skulle en løber udgå, slå sig el. lignende, så bedes de kontakte stævnelederen hurtigst muligt på: 40433733

Alle vejledere på ruten har en telefon, så følg ruten indtil du finder en,  gå til Holtekollen, eller gå til stævnepladsen hvis du udgår.

Max tid: 4 timer - Tidstagningen stopper 4 timer efter start.

Det er vigtig at lånebrikker i så fald bliver afleveret til stævneledelsen, da der ellers vil blive opkrævet et erstatningsgebyr på 280 kr.

Bad og toiletter

Der vil være adgang til bad og toilet ved Vangeboskolen, hvor parkeringen også finder sted. 

Resultater
På stævnepladsen vil der være opsat en skærm, hvor resultater i de forskellige klasser kan ses. Resultaterne på skærmen bliver løbende opdateret i takt med at folk aflæser deres SI-brikker.
Efter løbet er overstået, vil resultaterne blive lagt op på hjemmesiden.
 

Præmier

Der vil være præmier, gavekort fra Løberen, til den hurtigste mand og kvinde i hver klasse og til den hurtigste mand og kvinde på bakkespurten. Præmieoverrækkelsen forventes at finde sted kl. 12.30.

Den mand og kvinde der har hurtigste tid på bakkespurten, som er blevet registreret ved aflæsningen i mål inden præmieoverrækkelsen finder sted, får præmie.

Kiosk på stævnepladsen
Der vil  være en  kiosk, hvor der vil være mulighed for at købe hjemmelavede boller med fyld, pastasalat, sodavand, kage, slik mm. Vi har det, du har brug for efter en hård tur i skoven.
 
Eget ansvar
Du løber på eget ansvar men får til gengæld en stor løbeoplevelse i smukke og krævende omgivelser. Hvis det er meget vådt anbefaler vi at man løber i trailsko med kraftigt grib. Se mere og få eventuelt vejledning hos www.loberen.dk
 
Vi ses i skoven - god tur
 

 

Vangeboskolen, Holte

 

 

undefined